74. w dwóch odsłonach


hummus marchewkowy i hummus brokułowy 




hummus marchewkowy
szklanka ugotowanej ciecierzycy 
marchewka 
dwie łyżki soku z cytryny
łyżeczka tahini 
ząbek czosnku 

Marchewkę posypuje solą himalajską, delikatnie polewam oliwą z oliwek, zawijam w folię i piekę w 180 stopniach przez 40 min. Upieczoną umieszczam w blenderze i mikuję razem z tahini, sokiem, czosnkiem i ciecierzycą, aż do uzyskania porządnej konsystencji. 

hummus brokułowy 
szklanka ugotowanej cieciorki 
solidna różyczka brokuła
dwie łyżki soku z cytryny 
łyżeczka tahini 
ząbek czosnku 

Brokuły gotuję, a następnie blenduję z pozostałymi składnikami. 


Jeśli macie ochotę na burakowy to kliknijcie tutaj - KLIK 

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię hummus, wybieram...jeden i drugi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować urozmaicić dodatkami mój hummus - choć wcale mi się nie znudził klasyczny z cebulką czy paprykowy, to takich chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń